|
ACİL DURUM... 911'İ ARADIK! / 911
Bugünlerde BJ çalışanları olarak Londra'daki müzisyenlerle öyle içili dışlı olduk ki, annem bile 'Deniz, elalemle benden daha çok konuÅŸuyorsun' ÅŸeklinde sitemde bulunmaya baÅŸladı. Kırk yılın başında ziyaretime gelen anneme haksız olduÄŸunu nasıl söyleyeyim, alın iÅŸte, bu sefer de 'dokuz bir bir'le telefondayım. Ahizenin diÄŸer ucunda grubun 'en kıdemli ve zıpır' bireyi Jimmy var. Selam Jimmy! Sorulara hazır mısın? Daima hazırım Deniz, daima! Haydi sor! Jimmy, geçen yıl verdiÄŸiniz röportajlarda 1997'den büyük beklentileriniz olduÄŸunu söylemiÅŸtiniz. Yılın çoÄŸu geçti, elde ettiÄŸiniz baÅŸarıdan hoÅŸnut musunuz? Evet, "Journey"le kazandığımız baÅŸarı üçümüzü de sevindirdi. Ama biliyorum ki, daha gidecek çok yolumuz var. İlk albümünüz "Journey"de gerçekten çok iyi parçalar var. 'Bodyshakin'', 'The Day We Found Love', 'Rhythm Of The Night'ı çok baÅŸarılı buldum. Albüm satışları nasıl gidiyor? Gayet iyi, bir ÅŸikayetimiz yok. Günden güne daha iyi oluyor. Single vaziyetleri nasıl peki? Albümden yeni bir 45'lik çıkıyor mu? Aslına bakarsan İngiltere'de geçen hafta "The Journey"i çıkardık. Biliyorsun albümümüze adını veren parça. Bundan sonra konserlere ağırlık vereceÄŸiz. Åžarkıcı olmasan ne yapacaktın Jimmy? Dansçı ya da futbolcu mu olacaktın? Ooo, zor soru sordun. Sanırım yine müzik yapacaktım. Müzik iÅŸinde hergün yeni insanlarla tanışmak bana müthiÅŸ zevk veriyor. Sen ve arkadaÅŸların meÅŸhur olmadan önce İngiliz TV'sindeki bir geceyarısı ÅŸovunda dans ediyordunuz. Åžimdi tanınmış kiÅŸiler olarak ekrana çıkmanız daha kolay olduÄŸuna göre, neden kendi televizyon ÅŸovunuzu yapmıyorsunuz? İyi soru! Biz de bu konuda bir proje hazırlıyoruz zaten. Åžu anda albüm, konser derken bunu denemeye vaktimiz kalmadı. Ama müzik iÅŸi yoluna girdiÄŸinde sırada TV var. Biraz daha ünlenelim de... Albüme dönelim, ilk albümde Lee'yi saymazsak ne senin ne de Simon'ın parçası vardı. İkinci albümde kendi parçalarınız da olacak mı? Bu kez evet. Dokuz ÅŸarkı yazdık yeni albüm için. Hala da yazmaya devam ediyoruz. Peki yeni albümü ne zaman dinleyebileceÄŸiz? 1997 Ocak veya Åžubat ayında hazır olacak. 911'in bundan sonraki hedefi nedir? Adımızı mümkün olduÄŸu kadar çok ülkede duyurmak istiyoruz. Konserler, ilginç ÅŸovlar, bunlar gibi ÅŸeyler iÅŸte. En sevdiÄŸin pop ÅŸarkıcısı? Michael Jackson. Neden? Bilmem, seviyorum. (Bilmem dediÄŸine bakmayın; Jimmy, Jacko abisini en çok danstaki hünerinden ötürü seviyor) MüziÄŸe baÅŸlarken beÅŸ parasız olduÄŸunuz herkesin malumu. Ya ÅŸimdi? İlk albümden üçünüz de yeteri kadar kazanabildiniz mi? Oooh, yeterince deÄŸil. Ama para iÅŸini cidden düşünmüyoruz. Müzik yaparken o kadar eÄŸleniyoruz ki, para ikinci planda kalıyor. Özel bir soru! Sevgilin var mı Jimmy? Evet, ama adını söyleyemem. Herkes peÅŸimize düşer sonra. Bugüne kadar kaç kızın kalbini kırdın? Ben kimsenin kalbini kırmadım ama kızlar benimkini çok kırdı. Aaah ah! Hergün yeni bir pop grubu çıkıyor. 911'in diÄŸerlerinden farkı nedir? Farkı görmek için bizi sahnede izlemelisin. Genellikle teenage topluluklarının sahne ÅŸovları, dansları birbirlerinin kopyası oluyor. Ama biz dans kökenli olduÄŸumuz için iÅŸin görsel yanını iyi bildiÄŸimize inanıyoruz. Akrobatik ÅŸovlar, çılgın danslar bizim iÅŸimiz... Jimmy, grupta son sözü kim söylüyor? Hanginiz 911'in lideri. Sen mi, Lee mi, yoksa Simon mı? Lee de kimmiÅŸ? Söyle Deniz, Lee de kimmiÅŸ? O son söz filan söyleyemez. Hiç uyuÅŸturucu kullandın mı? Hayır, biz uslu çocuklarız. Üçümüz de bu konuda temiziz. Çok temiz. Ya hayvanlarla aran nasıl? Kedi köpek sever misin? Aaa, evet! Hem de çok! Özellikle köpekleri. AÅŸk, arkadaÅŸlık, iÅŸ... İçlerinden birini seç desem. Kesinlikle aÅŸk. Daha erken biliyorum ama, günün birinde evlenmek ister misin? Belki. İleride güzel olabilir aslında. Düşünsene hayatındaki her ÅŸeyi birisiyle paylaÅŸacaksın, ne hoÅŸ olur ama! Åžu aralar hangi yeni albümleri dinliyorsun? Backstreet Boys dinliyorum. Adamlar iyi müzik yapıyorlar. Herhangi bir enstrüman çalıyor musun? Piyano çalıyorum. Daha doÄŸrusu piyano çalmayı öğreniyorum. TeÅŸekkürler Jimmy. Birgün konser için geldiÄŸinde görüşürüz. Türkiye'de görüşürüz dostum. Â
|
FORUMDAN SON KONULARNE VAR NE YOK?
|

Yorum Ekle
Toplam 0 yorum var