ACİL DURUM... 911'İ ARADIK! / 911

Bugünlerde BJ çalışanları olarak Londra'daki müzisyenlerle öyle içili dışlı olduk ki, annem bile 'Deniz, elalemle benden daha çok konuşuyorsun' şeklinde sitemde bulunmaya başladı. Kırk yılın başında ziyaretime gelen anneme haksız olduğunu nasıl söyleyeyim, alın işte, bu sefer de 'dokuz bir bir'le telefondayım. Ahizenin diğer ucunda grubun 'en kıdemli ve zıpır' bireyi Jimmy var.

Selam Jimmy! Sorulara hazır mısın?

Daima hazırım Deniz, daima! Haydi sor!

Jimmy, geçen yıl verdiğiniz röportajlarda 1997'den büyük beklentileriniz olduğunu söylemiştiniz. Yılın çoğu geçti, elde ettiğiniz başarıdan hoşnut musunuz?

Evet, "Journey"le kazandığımız başarı üçümüzü de sevindirdi. Ama biliyorum ki, daha gidecek çok yolumuz var.

İlk albümünüz "Journey"de gerçekten çok iyi parçalar var. 'Bodyshakin'', 'The Day We Found Love', 'Rhythm Of The Night'ı çok başarılı buldum. Albüm satışları nasıl gidiyor?

Gayet iyi, bir şikayetimiz yok. Günden güne daha iyi oluyor.

Single vaziyetleri nasıl peki? Albümden yeni bir 45'lik çıkıyor mu?

Aslına bakarsan İngiltere'de geçen hafta "The Journey"i çıkardık. Biliyorsun albümümüze adını veren parça. Bundan sonra konserlere ağırlık vereceğiz.

Şarkıcı olmasan ne yapacaktın Jimmy? Dansçı ya da futbolcu mu olacaktın?

Ooo, zor soru sordun. Sanırım yine müzik yapacaktım. Müzik işinde hergün yeni insanlarla tanışmak bana müthiş zevk veriyor.

Sen ve arkadaşların meşhur olmadan önce İngiliz TV'sindeki bir geceyarısı şovunda dans ediyordunuz. Şimdi tanınmış kişiler olarak ekrana çıkmanız daha kolay olduğuna göre, neden kendi televizyon şovunuzu yapmıyorsunuz?

İyi soru! Biz de bu konuda bir proje hazırlıyoruz zaten. Şu anda albüm, konser derken bunu denemeye vaktimiz kalmadı. Ama müzik işi yoluna girdiğinde sırada TV var. Biraz daha ünlenelim de...

Albüme dönelim, ilk albümde Lee'yi saymazsak ne senin ne de Simon'ın parçası vardı. İkinci albümde kendi parçalarınız da olacak mı?

Bu kez evet. Dokuz şarkı yazdık yeni albüm için. Hala da yazmaya devam ediyoruz.

Peki yeni albümü ne zaman dinleyebileceğiz?

1997 Ocak veya Şubat ayında hazır olacak.

911'in bundan sonraki hedefi nedir?

Adımızı mümkün olduğu kadar çok ülkede duyurmak istiyoruz. Konserler, ilginç şovlar, bunlar gibi şeyler işte.

En sevdiğin pop şarkıcısı?

Michael Jackson.

Neden?

Bilmem, seviyorum. (Bilmem dediğine bakmayın; Jimmy, Jacko abisini en çok danstaki hünerinden ötürü seviyor)

Müziğe başlarken beş parasız olduğunuz herkesin malumu. Ya şimdi? İlk albümden üçünüz de yeteri kadar kazanabildiniz mi?

Oooh, yeterince değil. Ama para işini cidden düşünmüyoruz. Müzik yaparken o kadar eğleniyoruz ki, para ikinci planda kalıyor.

Özel bir soru! Sevgilin var mı Jimmy?

Evet, ama adını söyleyemem. Herkes peşimize düşer sonra.

Bugüne kadar kaç kızın kalbini kırdın?

Ben kimsenin kalbini kırmadım ama kızlar benimkini çok kırdı. Aaah ah!

Hergün yeni bir pop grubu çıkıyor. 911'in diğerlerinden farkı nedir?

Farkı görmek için bizi sahnede izlemelisin. Genellikle teenage topluluklarının sahne şovları, dansları birbirlerinin kopyası oluyor. Ama biz dans kökenli olduğumuz için işin görsel yanını iyi bildiğimize inanıyoruz. Akrobatik şovlar, çılgın danslar bizim işimiz...

Jimmy, grupta son sözü kim söylüyor? Hanginiz 911'in lideri. Sen mi, Lee mi, yoksa Simon mı?

Lee de kimmiş? Söyle Deniz, Lee de kimmiş? O son söz filan söyleyemez.

Hiç uyuşturucu kullandın mı?

Hayır, biz uslu çocuklarız. Üçümüz de bu konuda temiziz. Çok temiz.

Ya hayvanlarla aran nasıl? Kedi köpek sever misin?

Aaa, evet! Hem de çok! Özellikle köpekleri.

Aşk, arkadaşlık, iş... İçlerinden birini seç desem.

Kesinlikle aÅŸk.

Daha erken biliyorum ama, günün birinde evlenmek ister misin?

Belki. İleride güzel olabilir aslında. Düşünsene hayatındaki her şeyi birisiyle paylaşacaksın, ne hoş olur ama!

Şu aralar hangi yeni albümleri dinliyorsun?

Backstreet Boys dinliyorum. Adamlar iyi müzik yapıyorlar.

Herhangi bir enstrüman çalıyor musun?

Piyano çalıyorum. Daha doğrusu piyano çalmayı öğreniyorum.

Teşekkürler Jimmy. Birgün konser için geldiğinde görüşürüz.

Türkiye'de görüşürüz dostum.

Yorum Ekle

• >:o
    • :-[
    • :'(
    • :-(
    • :-D
    • :-*
    • :-)
    • :P
    • :\
    • 8-)